Blog

BHV cursus op locatie: de ideale manier om je team te trainen

Als werkgever wil je natuurlijk dat je werknemers veilig en gezond blijven op de werkvloer. Daarom is het van essentieel belang om te investeren in een goede bedrijfshulpverlening (BHV) cursus. Maar hoe zorg je ervoor dat al je werknemers de juiste training krijgen, zonder dat je hiermee de productiviteit van je bedrijf verstoort? Het antwoord is simpel: een BHV cursus op locatie! Bij VTB Training en Opleiding bieden we niet alleen losse BHV cursussen aan, maar ook incompany trainingen op locatie. Maar waarom is een BHV cursus op locatie de ideale manier om jouw team te trainen?

De voordelen van een BHV cursus op locatie

Een BHV cursus op locatie biedt veel voordelen, waaronder gemak en kostenbesparing. Het organiseren van een BHV cursus op locatie betekent dat jouw werknemers niet hoeven te reizen naar een externe locatie. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten voor reis- en verblijfskosten. Bovendien kan de cursus worden gepland op een tijdstip dat het beste uitkomt voor jouw bedrijf. Zo hoeven werknemers geen vrije tijd op te nemen of werktijd te missen, wat de productiviteit van het bedrijf niet verstoort.

Het grootste voordeel van een BHV cursus op locatie is dat de opleiding op maat kan worden gemaakt voor de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Zo kan de BHV instructeur de training afstemmen op de specifieke gevaren op de werkvloer en kunnen de werknemers leren hoe ze effectief kunnen handelen in noodsituaties die specifiek zijn voor jouw bedrijf. Dit verhoogt de veiligheid van jouw werknemers en verkleint de kans op ongevallen op de werkvloer.

Het organiseren van een BHV cursus op locatie kan een goede manier zijn om teambuilding te bevorderen en de samenwerking tussen werknemers te verbeteren. De cursus biedt de mogelijkheid om gezamenlijk te oefenen in noodsituaties en kan werknemers aanmoedigen om samen te werken en elkaar te ondersteunen tijdens stressvolle situaties.

Een BHV cursus op locatie draagt, natuurlijk, bij aan een cultuur van veiligheid en gezondheid op jouw werkvloer. Een BHV cursus op locatie is namelijk precies afgestemd op jouw locatie. Werknemers leren niet alleen hoe ze moeten handelen in noodsituaties, maar ook hoe ze risico’s op de werkvloer kunnen herkennen en voorkomen. Dit kan leiden tot een verhoogd veiligheidsbewustzijn onder werknemers en een veiligere werkomgeving voor iedereen.

Hoe werkt een incompany BHV cursus?

Een incompany BHV cursus werkt heel eenvoudig! De BHV instructeur komt naar jouw bedrijf toe om de cursus te geven. Dit betekent dat de werknemers niet hoeven te reizen naar een externe locatie en de cursus kan worden gepland op een tijdstip dat het beste uitkomt voor jouw bedrijf. Het voordeel van een incompany BHV cursus is dat de training op maat kan worden gemaakt voor de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Zo kan de BHV instructeur de training afstemmen op de gevaren van jouw werkvloer en kunnen werknemers leren hoe ze adequaat kunnen handelen in noodsituaties die specifiek zijn voor jouw bedrijf. Dit verhoogt de veiligheid op de werkvloer en verkleint de kans op ongevallen. Bovendien is een incompany BHV cursus een geweldige manier om werknemers te betrekken bij de veiligheidscultuur van het bedrijf en om hen te laten zien dat het bedrijf hun veiligheid serieus neemt.

Verschil BHV cursus op locatie of externe locatie

Een BHV cursus op locatie waarbij alleen collega’s aanwezig zijn, kan veel voordelen hebben ten opzichte van een BHV training waarbij meerdere cursisten van verschillende bedrijven op een externe locatie bij elkaar komen. Het belangrijkste verschil is dat bij een incompany BHV cursus de instructeur de training kan aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf en de specifieke gevaren op de werkvloer. Bovendien bevordert een incompany BHV cursus de band onder de collega’s en stimuleert het de samenwerking tijdens stressvolle situaties.

Een BHV training waarbij meerdere cursisten van verschillende bedrijven op een externe locatie bij elkaar komen, kan echter ook voordelen bieden. Bij deze trainingen komen cursisten van verschillende bedrijven samen en worden ze blootgesteld aan verschillende situaties en ervaringen, wat kan leiden tot nieuwe inzichten en een bredere kennis van noodsituaties. Bovendien biedt deze vorm van training de mogelijkheid om contact te leggen met andere professionals uit hetzelfde vakgebied en om te netwerken.

Maar het belangrijkste is dat, ongeacht welke vorm van BHV training je kiest, de veiligheid van jouw werknemers voorop staat. Zowel een BHV cursus op locatie als een BHV training waarbij meerdere cursisten van verschillende bedrijven op een externe locatie bij elkaar komen, biedt de benodigde kennis en vaardigheden om effectief te handelen in noodsituaties en de veiligheid van jouw werknemers te waarborgen.

Dus of je nu kiest voor een incompany BHV cursus waarbij de training specifiek is afgestemd op jouw bedrijf en werknemers, of voor een BHV training waarbij meerdere cursisten van verschillende bedrijven op een aparte locatie bij elkaar komen, zorg ervoor dat je werknemers worden opgeleid om effectief te handelen in noodsituaties. En onthoud, veiligheid is geen grapje, maar een serieuze zaak.

Een BHV cursus op locatie met VTB Training en Opleiding

Een BHV cursus op locatie biedt veel voordelen, waaronder gemak, kostenbesparing, maatwerk en bevordering van teambuilding. Bij VTB Training en Opleiding begrijpen we het belang van deze voordelen en daarom bieden we uitgebreide BHV cursussen op locatie aan die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Onze BHV instructeurs zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar ook energiek, hebben een gezonde dosis humor en staan met beide voeten op de grond. Met een focus op nieuwe vaardigheden leren, zorgen onze instructeurs ervoor dat de cursus niet alleen educatief is, maar ook leuk en boeiend.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een BHV cursus op locatie bij VTB Training en Opleiding? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen en jouw vragen te beantwoorden. We kijken ernaar uit om samen te werken aan een veiligere en gezondere werkomgeving voor jouw bedrijf.